12:30

IK Sirius IBK

Referat: Björklinge BK - IK Sirius IBK

Björklinge BK-IK Sirius IBK 4-6 (1-1) (3-5) (0-0) skott 14-30

Med vetskapen att vi kan spela jämt och bra mot Sirius (Vaksala) så går vi in i matchen utan respekt. Tyvärr börjar matchen med ett baklängesmål redan efter 8sek och det brukar inte vara något bra tecken. Vi försöker glömma den tråkiga starten och kvitterar nästan omgående genom Sara som alltid är påpassligt framme där det händer.

Första perioden innehåller massor av chanser och fina uppspel som inte resulterar i fler mål men ett positivt spel.
Om Sirius startar första bra så starar vi andra bra mycket bättre. Karin drar upp skottet i bortre krysset på en otroligt fin diagonal pass från Linnea i ett snabbt och klokt anfall. Efter ledningsmålet har vi en stressig och tung period. Sirius går från 1-2 till 4-2 på 4,30 minut och Time out BBK. Vi trycker särskilt på täcka skott och inte komma ner för långt i försvarsspelet. Vi släpper även in 2-5 och 2-6 innan vi vaknar till igen. Karin knackar in 3-6 framför mål på pass från Selma och Tildes 4-6 är ett typiskt Tildemål. Full fart med snurrar och dribblingar så stora delar av Sirius knappt hittade tillbaka till avbytarbåset. Avslutet med ett perfekt dragskott såklart.

Andra perioden innehöll 2 Sirius utvisningar för hårt spel och slag vilket speglade sista halvan av den perioden. Mycket aktiv coaching gav heta och ibland övertända spelare. Detta kunde ha resulterat i ett par utvisningar till. Även sista perioden kändes grinig från Sirius sida vilket jag inte förstår. Bäddat för en fin match och ärliga kamper blev tufft och en del klubbor i ryggar och även bortslängda över sargen.

Jag tycker vi gör en mycket bra match och även mål i Power play vilket gläder. Fortfarande sjuka och skadade spelare som vi snarast vill ha tillbaka, inför den avslutande matchen mot Stenhagen.